Spis din historie - livestream hjemmefra
- Tid
- 15:30 - 16:15
Hvad er ægte dansk mad? Det spørgsmål har vakt heftig debat i mere end 150 år. Som del af bibliotekernes historiefestival i uge 47 giver Caroline Nyvang, seniorforsker ved Det Kgl. Bibliotek, sit bud på, hvad det kunne være i et foredrag onsdag 20. november kl. 15.30 - 16.15. Du kan deltage i streamingen af foredraget her
>>> Link til livestream kommer her <<<
Caroline Nyvang har i sin forskning fokuseret på oversete aspekter af dansk madhistorie og har senest skrevet bogen Stegt flæsk med persillesovs i 2022.
Du kan selv gå lidt på opdagelse i nogle af Nyvangs artikler om dansk madhistorie. På tidsskrift.dk kan du f.eks. læse en artikel om en Kogebog for soldaten i Felten. Anna Maria Mangor havde i 1864 begået denne kogebog, der blev omdelt gratis til de danske soldater, og Caroline Nyvang har taget et kig på den.
Nyvang har også taget et kig på kogebøger over en længere tidsperiode i artiklen Originaler og kopister – danske trykte kogebøger 1616-1900.
Mange har set Brødrene Prices madprogrammer i tv. Det har Caroline Nyvang givetvis også og har i samarbejde med Jonathan Leer fra Aarhus Universitet forfattet artiklen Spise reprise. Historiebrug i Brd. Prices madprogrammer.
Velbekomme!